RECEPT A GASTROHOBBI-tól

Tudjuk, sokan vannak akik óckodnak az olivaolajban való sütéstől, ám van kifejezetten olyan olivaolaj, amit erre a célra kifejezetten ajánlott használni, mint például a MONINI Anfora.

Sütéshez és főzéshez egyaránt kiváló.  Az olívaolaj más növényi olajokhoz képest jobban ellenáll a magas főzési hőmérsékletnek. Az olaj különleges finomságának köszönhetően az étel könnyű, ropogós és ízletes lesz.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 3 tk reszelt torma (ízlés szerint lehet csípős vagy csemege)
  • 8 dkg liszt + 2 ek a forgatáshoz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Sütéshez:

  • 1 üveg MONINI Anfora olívaolaj

Salátához:

  • MONINI classico extra szűz olivaolaj
  • fél citrom frissen facsart leve
  • ízlés szerint zöldségek

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom.

Egy tálba öntöm a tejfölt, hozzáadom a tojásokat, a tormát, alaposan kikeverem végül hozzá adagolom a lisztet és csomómentesre kavarom.

A befűszerezett csirkecsíkokat megforgatom a fűszerpaprikával elkevert lisztben, megmártóztatom a tormás-tejfölös masszában és bő, forró olajban szép pirosra sütöm.

Extraszűz olivaolajjal és frissen facsart citromlével meglocsolt, friss salátával kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

GASTROHOBBI-nak köszönjük a szuper receptet!