BURGONYASALÁTA METÉLŐHAGYMÁVAL ÉS MODENAI BALZSAMECET P.G.I. ALAPÚ VINAIGRETTE ÖNTETTEL.
Tudom, hogy nagyon szeretitek az egyserpenyős ételeket, én is.
Hoztam Nektek így tanév indítónak egy szuper egyszerű receptet, amit este is gyorsan össze tudtok dobni. Igaz nem serpenyő, mert ez most jénai, de a végeredmény ugyan az
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és nagyobb diónyi nagyságú gombócokat formázok.
Egy jénai tálba teszem a száraztésztát, meglocsolom az olajjal, a tetejére halmozom a felezett koktélparadicsomokat, sózom, megszórom oreganoval, szétpakolom rajta a húsgolyókat, ráöntöm a balzsamecetet, a paradicsomlét, felöntöm vízzel és fedő nélkül, 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készre főzöm.
A sütési idő alatt 1x-2x óvatosan megkeverem, hogy ne tapadjon össze a tészta.
Amikor a tészta és a húsgolyók is puhák és a szaftot is besűrűsödött, megszórom reszeltsajttal és további 5 percre visszadugom a sütőbe.
Tálalásnál még megszórhatjuk frissen reszelt sajttal és kínálhatunk hozzá, friss leveles salátát.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 25 dkg spagetti tészta
- 2ek olívaolaj
- 25 dkg paradicsom
- oregano
- 3 ek ponti balzsamecet
- 5 dl sűrített paradicsomlé
- 4 dl víz
- 15 dkg reszeltsajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítési idő: 60 perc
A receptet köszönjük a GastroHobbi-nak!