BURGONYASALÁTA METÉLŐHAGYMÁVAL ÉS MODENAI BALZSAMECET P.G.I. ALAPÚ VINAIGRETTE ÖNTETTEL.

Tudom, hogy nagyon szeretitek az egyserpenyős ételeket, én is. 🙂

Hoztam Nektek így tanév indítónak egy szuper egyszerű receptet, amit este is gyorsan össze tudtok dobni. Igaz nem serpenyő, mert ez most jénai, de a végeredmény ugyan az 🙂

Elkészítés:

A darálthúshoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és nagyobb diónyi nagyságú gombócokat formázok.

Egy jénai tálba teszem a száraztésztát, meglocsolom az olajjal, a tetejére halmozom a felezett koktélparadicsomokat, sózom, megszórom oreganoval, szétpakolom rajta a húsgolyókat, ráöntöm a balzsamecetet, a paradicsomlét, felöntöm vízzel és fedő nélkül, 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készre főzöm.

A sütési idő alatt 1x-2x óvatosan megkeverem, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Amikor a tészta és a húsgolyók is puhák és a szaftot is besűrűsödött, megszórom reszeltsajttal és további 5 percre visszadugom a sütőbe.

Tálalásnál még megszórhatjuk frissen reszelt sajttal és kínálhatunk hozzá, friss leveles salátát.

180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 2ek olívaolaj
  • 25 dkg paradicsom
  • oregano
  • 3 ek ponti balzsamecet
  • 5 dl sűrített paradicsomlé
  • 4 dl víz
  • 15 dkg reszeltsajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet köszönjük a GastroHobbi-nak!