RECEPT A GASTROHOBBI-tól
Tudjuk, sokan vannak akik óckodnak az olivaolajban való sütéstől, ám van kifejezetten olyan olivaolaj, amit erre a célra kifejezetten ajánlott használni, mint például a MONINI Anfora.
Sütéshez és főzéshez egyaránt kiváló. Az olívaolaj más növényi olajokhoz képest jobban ellenáll a magas főzési hőmérsékletnek. Az olaj különleges finomságának köszönhetően az étel könnyű, ropogós és ízletes lesz.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg tejföl
- 2 tojás
- 3 tk reszelt torma (ízlés szerint lehet csípős vagy csemege)
- 8 dkg liszt + 2 ek a forgatáshoz
- 1 tk fűszerpaprika
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Sütéshez:
- 1 üveg MONINI Anfora olívaolaj
Salátához:
- MONINI classico extra szűz olivaolaj
- fél citrom frissen facsart leve
- ízlés szerint zöldségek
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom.
Egy tálba öntöm a tejfölt, hozzáadom a tojásokat, a tormát, alaposan kikeverem végül hozzá adagolom a lisztet és csomómentesre kavarom.
A befűszerezett csirkecsíkokat megforgatom a fűszerpaprikával elkevert lisztben, megmártóztatom a tormás-tejfölös masszában és bő, forró olajban szép pirosra sütöm.
Extraszűz olivaolajjal és frissen facsart citromlével meglocsolt, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
GASTROHOBBI-nak köszönjük a szuper receptet!