PIKÁNS CSIRKEFALATOK ROPPANÓS BUNDÁBAN
Mivel tudom, hogy rántott hús recept mindig jöhet ezért most ismét egy újdonság, ráadásul olaj helyett sütőben készítve.
Hozzávalók:
- 15 dkg cornflakes
- 1 tojás
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 ek natúr joghurt
- 3 ek HEINZ sweet bbq szósz
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 ek reszelt parmezán
Elkészítés:
A cornflakest egy konyhai aprítóban megdarálom vagy ha nincs, zacsiba vele és egy nyújtófával néhányszor átmegyünk rajta és kész is.
Egy nagyobb tálba teszem a tojást, hozzáadom az olívaolajat, a joghurtot, a bbq szószt és alaposan összekeverem.
A csirkemellett két ujjnyi vastag darabokra vágom, egyesével belemártom a tojásos masszába, lecsepegtetem, beleforgatom a darált cornflakesbe, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a bepanírozott darabokat, megszórom a reszelt parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 15-18 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő függ a húsdarabkák méretétől.
Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával, mártogatóssal kínálom.