PIKÁNS CSIRKEMELL SALSAVAL
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat a páchoz, beleforgatom a nagyobb darabokra vágott csirkemellet, tepsibe sorakoztatom és 200 fokra előmelegített sütőben, lefedés nélkül, kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a húsdarabok méretétől is.
A hagymát felkarikázom, az uborkát meghámozom, kimagozom, apró kockára vágom. A paradicsomot is magozom, ezt is apró kockára vágom és egy keverőtálban a többi hozzávalóval együtt összekeverem.
A megsült húst a salsával kínálom.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- fél citrom frissen facsart leve
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 ek méz
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ek PONTI balzsamecet
- 75 dkg csirkemell filé
A salsahoz:
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 3 szál újhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek PONTI balzsamecet
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors