SZAFTOS CSIRKÉS SPAGETTI
Elkészítés:
Az előkészített csirkemellet megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és pirospaprikával. Ezután az olívaolajjal összekeverjük, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen borítsa be a csirkemellet. Hagyjuk pihenni.
Egy lábasban forraljunk vizet a spagetti tészta számára, majd a csomagoláson javasolt időpontig főzzük, hogy az ízlésünknek megfelelően puha legyen. Szűrjük le.
Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg a csirkemell mindkét oldalát. Amikor elkészült, vegyük ki a serpenyőből.
A serpenyőben maradt olajhoz adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát, kápia paprikát és fokhagymát. Pároljuk őket, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Miután a paradicsomok kissé összeesnek, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tejszínt. Jól keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral ízesítjük. Végül adjuk hozzá a friss spenótleveleket, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal. Főzzük össze, amíg a spenót összeesik és a szósz krémes lesz.
Keverjük össze a kifőzött spagettivel, majd tálaljuk a csirkemellel. Díszítésként további reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
-
- 50 dkg csirkemell
- Só
- Bors
- Fokhagymapor
- Pirospaprika
- Monini Olívaolaj
- 18 dkg Rummo spagetti
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 8-10 db koktélparadicsom
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 4 dl tejszín
- Só
- Bors
- Fokhagymapor
- 2 marék spenót
- Parmezán